miercuri, 8 februarie 2012

Decupam, facem colaje, incercam putin Origami si ornam "operele" cu desene dragutele

Am intervenit putin in activitatea "decupat si lipit": am decupat eu partile componente ale unei flori, iar M. le-a numit pe fiecare, apoi le-a lipit acolo unde le era locul. I-a placut la nebunie sa deseneze, ulterior, detaliile pe frunze, petale, centrul florii. Deci, am repetat culorile, am numarat petale si frunze, am repetat din ce e alcatuita o floare, am invatat sa lipim cu grija, fara sa depasim marginile, dupa care am "pistruiat" si datat "felicitarea".

Am invatat sa pliem colturile, penru a realiza un patrat din hartie colorata. 


Tati a reusit sa faca o broscuta, iar M. a ornat-o in stilul ei caracteristic...ii place sa aplice puncte mici pe orice (ea spune ca pistruiaza).Aici a decupat de una singura toate bucatelele de hartie, dupa care le-a lipit, tot singura, acolo unde a dorit, spunandu-mi ca vrea sa construiasca o casuta.Aici se apucase de o facut o felicitare..


...de la baza careia nu puteau lipsi floricele!
4 comentarii:

 1. N-am vazut mult origami la voi in atelier, insa indraznesc sa te intreb daca ai vazut cumva (sau chiar ai cumparat poate) ghilotine mici de taiat hirtia?

  RăspundețiȘtergere
 2. Imi pare rau, dar inca nu am vazut asemenea "instrument". Ma pot insa interesa :). O seara frumoasa!

  RăspundețiȘtergere
 3. Multumesc tare mult, Camelia. :)
  Am vazut in cartile de origami si pe siteurile romanesti eu nu gasesc, poate are o denumire speciala sau poate numai eu visez la ghilotine. :))

  RăspundețiȘtergere
 4. Cu mare placere! Nu imi trimiti, te rog, un link, sa vad si eu exact cum arata, ca sa stiu ce sa caut?
  Mersi mult!

  RăspundețiȘtergere

Traduceți