marți, 20 martie 2012

Lectura - Peter Pan

Daca a fost luni, a fost zi de Lectura si de putine Stiinte ale Naturii pentru noi. M. e cel mai mare fan posibil Peter Pan, deja recita fragmente intregi din poveste (invatate involuntar, pe masura ce noi i-am citit si recitit aceasta poveste minunata). Si totusi, am decis ca in fiecare saptamana sa vorbim in amanuntime despre cate o poveste. Mai tot timpul, copiii sunt pusi sa invete zeci de poezii, povesti si cantece, toate pe de rost, fara sa aiba habar de ceea ce spun, toate in virtutea invatarii de cuvinte noi, de imbogatire a vocabularului. Dupa parerea mea, adevaratele exercitii de vocabular se fac printr-o lectura placuta...am rugat-o pe M. sa imi respuna povestea, uitandu-se doar la imagini, sa imi enumere personajele, am lamurit ce inseamna fiecare cuvant pe care nu il intelegea. Am ramas fara cuvinte cand m-a intrebat, din senin, ce inseamna "fericit", ce inseamna "darling". 
Planul meu este ca pe parcursul intregii saptamani sa tot reluam aceasta poveste, cuvinte, personaje, pana cand voi fi convinsa ca si-a insusit-o cu adevarat (asta daca nu se satura de ea si dori alta poveste).
Si, iat-o pe M., cu celebra ei: "Bespia bespemaca..." ("bestia blestemata" - citat din d-l Carlig, cu referire la fiorosul crocodil Tic-Tac).(3 ani si 3 luni)


4 comentarii:

 1. E o scumpica Maia cum citeste ea povestea, sa fie sanatoasa.

  RăspundețiȘtergere
 2. E minunata !E ca un soare intr-o zi mohorata !Cat ai fi de ingandurat, Maia are puterea sa te faca sa zambesti.
  Sa fie sanatoasa.

  Gabriela Marasescu

  RăspundețiȘtergere
 3. Multumim din suflet, draga Gabriela!
  Nici nu stii cat de bine mi-a facut sa-mi amintesc de acest filmulet!!!

  Va imbratisez cu mult drag.

  RăspundețiȘtergere

Traduceți