vineri, 6 aprilie 2012

Fetita si trusa de scule

O alta bucurie imensa i-a facut Raluca prin aceasta trusa minunata, cu tot felul de surubele si scule (in marea lor parte, din lemn), care se pare ca ii vine M. ca o manusa (regret ca nu i-am cumparat mai devreme ceva de genul acesta, e incredibil cat poate un copil sa se bucure de un surubel, cat poate sa invarta si sa desfaca la el, chiar daca acel copilas e o fetita). O trec la categoria "recomandari", din tot sufletul (am inteles ca a fost cumparata de al Ikea).


I-au umblat degetelele cu o fantastica dexteritate, si, desi in trusa exista o carte cu instructiuni, ea a fost mai mult interesata de propriile-i "creatii", iar asta mi-a placut la nebunie.
Aici o rugasem sa imi dea mie piesele de care aveam nevoie pentru a asambla o motocicleta. Am avut ocazia sa repetam formele geometrice: patrat, dreptunghi, triunghi...
 ...dar m-a abandonat repede...avea ea planurile ei, mult mai importante decat ale mele.
 Seara, a reluat totul, dar a venit cu noi idei.
Aici ma intreba daca imi dau seama de ce a pus capacelele rosii peste inelele negre? Explicatia: ca sa nu cada cele negre!
 Iar aici, puteti vedea, in toata splendoarea ei, motocicleta, pe care am gasit rapid si un "rider", dragul ei Bunny-Bunny! Pe noi ne distreaza la culme!
Celelalte 3 obiecte ce se pot confectiona din aceste piese sunt:
Multumim, Raluca! Nici nu iti imaginezi cat de fericita e M.

Obiective: Dezvoltarea motricitatii fine, a unei bune coordonari, a ordinii si atentiei distributive.

(3 ani si 4 luni)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Traduceți