miercuri, 13 iunie 2012

Joaca de-a arta in stil Wassily Kandinsky

Ne plac atat de mult proiectele de acest gen, in care ne jucam de-a arta, in care imitam lucrari importante din lumea artei plastice! 
Azi ne-am oprit asupra lui Kadinsky (tatal artei abstracte si talentat muzician, care a asociat intens, arta cu muzica) din trei motive: noi am invatat recent sa tesem (aici), iar lucrarea aceasta seamana izbitor de mult cu o tesatura. Data trecuta am lucrat cu forme rotunde (aici), acum am dorit sa lucram cu linii drepte si am putut recapitula formele geometrice: triunghiul, rombul, trapezul. Iar in al treilea rand, Kandinsky este rus, iar noi am invat recent cate ceva despre acest popor (aici).

Wassily Kandinsky (1886 – 1944), Color Studies (sursa)

Aceasta a fost sursa inspiratiei mele. Am folosit si noi o coala A4, am impartit-o mai intai in 4 dreptunghiuri, dupa care am inceput, din centru, sa trasez, cu creionul, linii drepte si paralele. Am combinat culori (ca sa realizam rozul, movul).


Eu ii trasam marginile trapezurilor, iar M. le umplea de una singura. A fost, poate cel mai dificil proiect de acest gen, pe care l-am realizat noi: timp de aproximativ 1 ora si jumatate am lucrat concentrate, atente la culorile pe care le asezam una langa alta, atente sa nu asezam manuta peste fasiile deja vopsite, atente sa nu depasim (pe cat s-a putut) marginile.
Spor la pictat si voua!


6 comentarii:

 1. Va felicit!!! Foarte frumos!
  Cu siguranta M-ei ii place mult ceea ce face, altfel nu cred ca ar fi avut atata rabdare, mai ales la cei trei anisori ai ei. :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Multumim, Coca!
  Tot secretul sta in acele 2 degete de apa aflate in borcanas...orice implica apa devine un succes! Am lasat-o, o data, singura la masuta...cam 5 minute si cand m-am intors, toata apa din borcan plutea pe masuta (exces de zel in "diluarea" culorilor :))))))))

  RăspundețiȘtergere
 3. Wow! O ora jumate? Sint foarte, foarte uimita. Nu am mai auzit pina acum la nimeni. :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Da, vai, a durat o vesnicie, asta e adevarul. Si eu am fost uimita sa vad cat de mult s-a angajat M. in incercarea de a nu depasi liniile trasate de mine in creion :))) Chiar as fi extrem de curioasa in cat timp l-ar realiza alti copii, pana acum nu m-am gandit la asta, dar e o tema interesanta de gandire.
  O seara frumoasa!

  RăspundețiȘtergere
 5. Rezultatele mi se par remarcabile, sint deosebit de frumos pictate, mai ales pentru virsta asta. Doar ca nu am mai pomenit atita rabdare la un copil asa mic. :))
  O seara frumoasa iti doresc si eu, Camelia.

  RăspundețiȘtergere
 6. Da, cred ca a fost una dintre perioadele in care avea cea mai multa rabdare (de fapt, sunt convinsa de asta). Incerc sa adaptez totul la momentele, cheful, disponibilitatea ei. Urmeaza sa trecem si inspre arta zilele acestea si astept cu nerabdare sa vad cat de dispusa va fi acum.

  RăspundețiȘtergere

Traduceți