joi, 21 iunie 2012

Tutorial Rainstick

Pasii pe care i-am parcurs noi in realizarea lui sunt urmatorii (la Idei de tutoriale am trecut toate linkurile ce m-au ajutat pe mine in realizarea acestui instrument superb):


1. Tubul nostru are un diametru de 8 cm si am batut in el 103 cuie (lungi de 5 cm), mergand circular, pe liniile pe care le observati pe tuburile din carton (nu exista regula in numarul de cuie batute...eu am dorit sa bat atatea ca sa avem parte de un sunet mai prelung, mai interesant). Asa arata in interior.


2. Am decupat, din carton, capace pentru el. Apoi, din hartie, am decupat cercuri mai mari (nu trebuie sa fie deloc precise, deoarece se pot taia marginile inutile ulterior). Se despica marginile cercurilor, se aplica adezivul pe tub si se lipeste cercul, aseaza toate fasiutele cu grija. Se prinde un elastic si se lasa la uscat.


 3. Noi am decis sa-l pictam in vopsea acrilica albastra ca cerul (pentru a o ajuta pe M. in a intelege ca rainstick-ul e legat de nori, ploaie, apa). Am folosit acrilic pentru a fi sigure ca vopseaua nu se va duce de pe cuie. In timp ce ea dadea cu harnicie cu pensula, eu am inceput sa pregatesc formele din pasla/fetru, ce urmau sa fie lipite pe tub.


4. Pe marginile lui am decis sa infasor fir de canepa (atat pentru a-i da un aspect cat mai natural, cat si pentru a acoperi definitiv marginile de hartie din care am confectionat capacele tubului).Spor la joaca si voua!2 comentarii:

  1. Deci doar trebuie sa-l intorci si suna ca ploaia? Asa se aude si din al vostru? Mi se pare tare interesanta ideea si o vom pune rapid in practica (imediat ce vom gasi un tub bun:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, Raluca. In momentul in care il misti, tubul scoate sunete placute :).

    RăspundețiȘtergere

Traduceți