sâmbătă, 3 noiembrie 2012

Motricitate fina si matematica

Umple gaurile din dovlecel

Filmul de mai jos a fost sursa mea de inspiratie pentru acest joc:


Am folosit un zar pentru a stabili de fiecare data numarul de mingiute ce trebuie asezate pe gaurele. Este un excelent exercitiu de numarat si exersat motricitatea fina (M. s-a straduit sa realizeze cele mai rotunde mingiute posibile, dupa spusele ei).

Am realizat o plansa asemanatoare (o puteti descarca de aici daca va place) si am scos-o in dublu exemplar (un exemplar am si laminat).
Varianta laminata a dovlecelului am folosit-o la activitatea de fata.
Semintele de dovleac din play dough

Al doilea joc, ce implica de data aceasta seminte de dovleac si play dough este si el foarte interesant: cel mic infige cat de multe seminte se poate intr-o "minge" mai maricica din play dough.

In filmul de mai jos vedeti exact despre ce e vorba:  Dupa care tot cel mic le va si "extrage" din plastilina, pana la ultimul.


Noi, ca sa complicam putin activitatea, am si numarat semintele pe care M. le-a scos (este o provocare deoarece trebuie sa tot retina o cifra in timp ce face o alta activitate in paralel cu numaratul).


Cel de-al doilea exemplar din dovlecel (nelaminat) l-am folosit pentru a colora.

 


M. a continuat sa se joace cu play dough, facand tot felul de prajiturele, in tot felul de forme dragi ei.(3 ani si 10 luni)4 comentarii:

Traduceți