sâmbătă, 15 decembrie 2012

"Primele 100 de animale"


Primele 100 de animale este cea de-a doua carte nou aparuta la editura Gama, pe care doresc sa v-o recomand din tot sufletul. 
Ea se adreseaza copiilor cu varsta cuprinsa intre 0-5 anisori, realizata din carton gros, lucios, de o calitate exceptionala, si care ii prezinta copilului animale impartite pe urmatoarele categorii: ferma, familii de animale, padure, savana, jungla, ocean, poli, desert, fauna Asiei, fauna Australiei, insecte si pasari. Pana acum nimic nu pare a fi iesit din comun, insa daca incepeti sa ascultati cd-ul ce are, intr-un mod foarte ingenios, locsorul lui chiar in coperta cartii, totul isi schimba perspectiva: in lectura foarte calda si placuta a actritei Haruna Condurache, veti avea parte de cel mai frumos si incitant suport audio pentru o asemenea activitate. 
Un baietel se perinda, in vis, prin toate locurile de pe glob, unde observa animalele in habitatul lor propriu, cu sunetele si caracteristicile lor principale.

Iata cateva fragmente:

"A fost odata ca niciodata, un baietel care isi petrecea fiecare vacanta impreuna cu bunicii lui, la o ferma. Ii placea nespus sa alerge prin curte cat era ziua de lunga si sa-i ajute pe bunici. [...] in fiecare dimineata mergea impreuna cu bunicul lui sa hraneasca animalele. 
Dar, ce se aude in curte? Ai dreptate, sunt cainii de paza. Latra fiindca se bucura sa-l vada pe baietel. E felul lor de a-i da "Buna dimineata!" 
Iar el este? Ai ghicit, cocosul! El e primul care anunta o noua zi.
[...]La ferma traiesc foarte multe animale, dar baietelul si-ar dori sa vada toate animalele din lume.[...]
Intr-o dimineata, se facea ca in locul fermei, inaintea casei se intindea o padure intunecoasa. De mana cu bunicul, baietelul a facut cativa pasi printre stejarii inalti. Dintr-un tufis, se auzi un chitait. E doar o veverita, care rontaie o aluna."

M. s-a bucurat foarte tare la vederea acestei carti, dar in primul rand, la auzul lecturii de pe cd, asa ca l-am pornit, ne-am adus pa masuta arsenalul de figurine de la Safari ltd si ne-am pus pe sortatul lor, pe masura ce le auzeam si urmaream in carte: 

Dupa un timp, am surprins-o pe M. "citindu-i" papusii ei (de care nu se mai desparte pentru nimic in lume) din carte! M-a induiosat foarte tare, buchisea literele si incerca sa ii explice tot ceea ce stie pana in momentul de fata despre animalele, pasarile, insectele din carte.Aceasta carte va ajunge la o fetita tare, tare draga noua, care sunt sigura ca o va valorifica la maximum! Sa o folosesti sanatoasa, ingeras drag!

(4 ani)


4 comentarii:

 1. cartea este superba :)
  am primit-o si noi,inca nu le-am aratat-o celor mici - incerc sa scriu recenzia cand nu sunt ei pe langa mine :D
  este foarte utila si acasa si la gradi' ;)

  RăspundețiȘtergere
 2. Asa e, Antoaneta!
  Si eu ador cartea, iar povestea de pe cd o face de milioane.

  RăspundețiȘtergere
 3. Povestea de pe CD ma intereseaza si pe mine! :))

  RăspundețiȘtergere
 4. De unde ati luat figurinele-animale?

  RăspundețiȘtergere

Traduceți