luni, 23 martie 2015

Sticker Dolly Dressing - Around the World

Am făcut o călătorie atât de frumoasă în jurul lumii cu ajutorul cărții Sticker Dolly Dressing - Around the World!
Cele peste 250 de abțibilduri ne-au purtat pașii pe aproape toate continentele, prin țări extrem de interesante din punct de vedere al vestimentației și ne-au învățat despre diversitatea, bogăția si frumusețea costumelor populare.
Sunt 24 de pagini, plus 10 de stickere, ce ne invită să vizităm Austria, Japonia, Norvegia, Mexicul, India, Corea, Cambodgia, Nigeria, Spania, Tibetul, Polonia și, nu în ultimul rând, Peru.
Cam așa sună textele ce îi invită pe micuți să îmbrace manechinele din pagină:

In a tranquil water garden, a Japanese bride and groom are about to be married. They are both dresses in striking silk robes, called kimonos, that have long, wide sleeves. The bride's kimono is red and white, to bring good luck. The groom wears a striped skirt, or hakama, over his kimono.
Inga, Tilda and Morten spend hours in the freezing snow herding reindeer. Their clothes are made from dyed animal skins, fur and wool to keep them warm. The bright patterns around their collars and cuffs show which village they come from.
Acestea sunt o parte din frumoasele abțibilduri:
Și aici puteți admira parte din personajele gata îmbrăcate de către M.:
La sfărșitul carții suntem invitați să facem o scurtă recapitulare a cunoștințelor acumulate, mai precis să folosim harta de mai jos, pe care trebuie să lipim stickerele-copilași în dreptul țărilor din care aceștia provin:
Noi am dus această joaca mai departe, am lucrat cu globul pământesc alături, dar și cu Ghid de călătorie, o carte extrem de interesantă, despre care am scris și atunci când am vorbit depre Mexic și Japonia.
Acum, M. gasește pe harta cu mare ușurință toate țările din cartea cu stickere, iar faptul că Ghidul de călătorie ne-a oferit esența fiecăreia dintre aceste țări este o o mare bucurie pentru mine.
Anca, mulțumim din suflet pentru cartea care a ținut-o pe M. ocupată zile la rând!

(6 ani și 3 luni)


5 comentarii:

 1. Cat de draguta este cartea!!Multumim frumos Camelia pentru recomandare.Mi-as dori sa ne ocupam mai serios si de geografie si macar in joaca daca nu avem timp altfel.Va pupam cu drag!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cu pași micuți, dragă Georgiana. În joacă se realizează cel mai mult atunci când vine vorba de copilași.
   Vă pupic si îmbrățișez mult, mult!!!

   Ștergere
 2. Foarte frumos!
  Ma bucur nespus pentru voi !
  Va pupam cu drag!
  Gabriela si Lucian

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumim din suflet, dragă Gabriela.
   Și noi vă pupicăm mult!!!

   Ștergere
 3. E simpatica poza cu reindeer herders in sosete si pantaloni scurti pe zapada. Nu m-am putut abtine sa nu zambesc :)

  RăspundețiȘtergere

Traduceți