marți, 9 iunie 2015

Animalele din continente (joc drag!)

În sezonul cald, cheful nostru de a învăța despre animale este infinit mai mare decât în alte perioade ale anului. 
Din acest motiv, chiar dacă știam de prin iarnă despre apariția acestui joc, abia acum l-am scos din dulăpiorul secret, în care păstrez „comorile” pentru M. 
Știu că vara aceasta ne vom juca și vom învăța multe cu ajutorul setului Animalele din continente, pe care îmi face o uriașă plăcere să vă anunț (în cazul în care nu știați acest lucru) că este o ediție reeditată a jocului de cărți creat de celebrul I.Nicolau, un joc ce ne-a bucurat nouă, părinților, copilăria. Felicitări D-Toys pentru inițiativă!!!
Multe explicații nici nu necesită această prezentare, având în vedere faptul că deja știm cu toții cum se utilizează, cât de frumoase și de educative sunt cărțile acestea de joc.
Nu știu dacă am vreo șansă să pornesc în vreun soi de căutare a timpului pierdut, însă sunt pe deplin conștientă că acest joc funcționează, în cazul meu, precum o veritabilă madlenă proustiană!
Și ador să o duc și pe M., măcar prin intermediul acestui joc, în copilăria mea, în lumea aceea în care, cu atât de puține jucării, eram atât de fericiți! 

Am să vă spun doar că această ediție își merită bănuții - cutia (cu dimensiunile de 22x22x4,4 cm) și tabla de joc sunt realizate din carton gros și rezistent. 

Iar când am atins cărțile de joc, mi-au tremurat mâinile de emoția provocată de atâtea amintiri frumoase!
Culorile sunt vii, frumoase, informațiile de pe cărțile de joc au rămas la fel de interesante și atrăgătoare pentru cei mici, deci joaca este garantată!
În fotografiile următoare veți putea observa detalii de pe tăblița de joc (față și verso):
Mult spor la joacă frumoasă vă dorim și, dacă aveți și voi recomandări asemănătoare cu a mea, nu ezitați să ne dați de veste!

6 comentarii:

 1. Doamne! Am jucat jocul acesta de sute de ori. Nu exagerez cu nimic când spun acest lucru. A fost prima întâlnire cu baribalul și babirusa.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ioana, ce mult mă bucură entuziasmul tău! Așa am reacționat și eu :))).

   Ștergere
 2. si noi invatam despre animale, desi suntem cam micute :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Ce de amintiri placute imi trezesc aceste carti, felicitari celor de la D-toys pentru reeditare. Iti multumim mult Camelia ca impartasesti cu noi descoperirile tale !

  RăspundețiȘtergere
 4. Așa m-am bucurat și eu de surpriza aceasta, Elena!
  Cu mult drag <3.

  RăspundețiȘtergere
 5. As vrea sa știu de unde pot cumpăra acest joc, tare mi-ar plăcea sa îl am pt copiii mei...

  RăspundețiȘtergere

Traduceți