vineri, 18 decembrie 2015

Sleep like a Tiger


Vă invităm azi în casa noastră cu un motiv frumos - vrem să vă vorbim despre o carte deosebită, genul acela de carte pe care o citești, după care, zile în șir continui să te gândești numai la ea!

Textul semnat Mary Logue și ilustrațiile spectaculoase ale Pamelei Zagarenski fac din tema somnului un adevărat spectacol de metafore, nuanțe infinite de culoare (la propriu și la figurat), pe scurt, fac din Sleep like a Tiger o lectură fantastic de frumoasă și interesantă, un cadou ideal pentru orice copilaș.
Cele 40 de pagini de încântare maximă ( 224mm x 282mm) sunt cartonate, lucioase, un regal mi-aș permite să spun!
Cuvintele mele sunt prea sărace pentru a o descrie cu fidelitate, iar reacțiile M-ei la auzirea textului și la vederea ilustrațiilor merită fiecare leu cheltuit. 
Știam că puiul meu are o slăbiciune pentru cărțile ce dezbat subiectul somnului la copii (vă amintiți de uriașa ei pasiune pentru Ziua în care a fugit Somnul), deci sunt cu atât mai fericită să știu că în sufletul ei de copil care nu prea e prieten cu somnul, există bine cuibărite două cărți extrem de frumoase pe această temă.
Nu vreau să vă răpesc prea mult din bucuria și surpriza descoperirii comorilor din carte, deci vă rezum, pe scurt, subiectul ei: micuța prințesă nu vrea să meargă la culcare decât după ce părinții ei o conving că toate vietățile de pe planeta noastră dorm.
Totul pornește de la întrebarea: Does everything in the world go to sleep? 
Cățelușul și pisica familiei, liliecii, balenele, urșii grizzly, melcii, tigrul, ursul polar sunt date drept exemple, iar partea frumoasă a poveștii vine atunci când fetița aceasta preia câte un element caracteristic fiecăruia dintre animalele pomenite:

The little girl's bed was warm
and cozy,
a cocoon of sheets, 
a nest of blankets. [...]
She wriggled down under
the covers until she found
the warmest spot,
like the cat in front 
of the fire.
She folded her arms
like the wings of a bat. [...]
and she curles-up snail.
Then she snuggled deep 
as a bear,
the deep-sleeping bear,
and like the strong tiger, fell fast ... asleep.
Ultima ilustrație din carte emană atâta liniște, serenitate și calm, încât nici nu mai are nevoie de text - e splendidă, nu-i așa?
La cât mai multe lecturi frumoase vă doresc!

2 comentarii:

 1. Buna Camelia,
  Am si eu un baietel de 4 ani si as dori sa stiu ce activitati pot face cu ella aceasta varsta!
  Multumesc!

  RăspundețiȘtergere
 2. Cred că e o carte minunată!
  ❤️Eca❤️

  RăspundețiȘtergere

Traduceți